pelox

Стъпка по стъпка: Как да използваме продуктите на Pelox?

След като дадено изделие е произведено, неговата повърхност е изключително чувствителна на външни влияния. Проблеми с ръжда, оксидация и петна се появяват основно на местата на заваряване, огъване или рязане. С продуктите на PELOX гарантирате чистотата и устойчивостта на корозия на металните повърхности.

Тех Индустри България е официален представител и вносител за България на всички продукти с марка PELOX. За да видите техния ефект нагледно, можем да изпратим мостри, както и да направим демонстрация на място на Вашето работно място.

С цел безопасност на работата и употребата на продукти PELOX ви представяме следните Инструкции, които да следвате, когато работите с тях.

1. ПОДГОТОВКА

Стъпка 1: Личните предпазни средства се подготвят в зависимост от мащаба на изделието, което ще обработвате. Необходими са: ръкавици, очила, маска и киселинно-устойчиво облекло.
Поставете наблизо и съд с вода, за да се измие засегнатата зона в случай на инцидент.

Стъпка 2: Подгответе помощните средства и техники за нанасяне на продуктите – четки, пулверизатор, помпа за пръскане и т.н.

Стъпка 3: Подгответе водоструйка с налягане 130-150 бар.

Стъпка 4: Разклатете добре продукта, за да се хомогенизира съдържанието му. Нормално е преди употреба продуктът да е в по-течно състояние.

2. ПОЧИСТВАНЕ И ОБЕЗМАСЛЯВАНЕ С FR D – 50

FRD50

Стъпка 1: Уверете се, че заваръчните шевове са зачистени и при необходимост използвайте телена четка.

Стъпка 2: Ако байцвате цяло изделие, нанесете директно обезмаслител FR D-50 с помощта на пулверизатор. Продуктът ще образува лека пяна. Оставете го да подейства 15-25 мин., след което измийте изделието с водна струя под налягане 130 бар.

Стъпка 3: Ако обработвате само заваръчни шевове, не е необходимо преди това да използвате обезмаслител. Можете да използвате FR D-50 за крайно измиване и преди пасивиране. Не използвайте FR D-50 върху огледално полирани изделия.

3. БАЙЦВАНЕ НА ЗАВАРЪЧНИ ШЕВОВЕ С ПАСТА TS K 2000

байцванеСтъпка 1: Разклатете тубата преди употреба, докато продуктът се хомогенизира.

Стъпка 2: Нанесете продукта внимателно с помощта на четка. За по-прецизна обработка, облепете със самозалепваща лента около местата, където ще нанасяте пастата. След 15-25 мин. изплакнете обилно със струя под налягане.

4. БАЙЦВАНЕ НА ЦЕЛИ ПОВЪРХНИНИ СЪС SP K 3000

Pelox SP K 3000

Стъпка 1: Уверете се, че изделието е сухо. Можете да го подсушите с технически кърпи или да го обдухате със сгъстен въздух.

Стъпка 2: Носете респираторна маска, очила и ръкавици. Продуктът е агресивен и образува силно токсични газове. Работете съгласно инструкциите на производителя!

Стъпка 3: Напръскайте с байц-спрей за цели повърхнини SP K 3000.  Използвайте мъглива струя с налягане на пръскане 3-6 бар. Цветният индикатор помага да се постигне равномерно нанасяне.

Стъпка 4: Не работете нито на пряка слънчева светлина, нито във влажно време. Топлината ускорява реакцията на продукта, а студът забавя времето на реакция и препаратът трябва да стои по-дълго време.

Стъпка 5: Изплакнете обилно с водна струя 130-150 бар. Носете киселинно-устойчиво облекло и ботуши, докато изплаквате препарата.

Стъпка 6: Отделете време и внимание на изплакването. Насочете струята близо до повърхността, за да използвате механичното действие и да отстраните всички замърсители и потенциални причинители на корозия.

Стъпка 7: Изделието добива матов, металически чист и хомогенен външен вид.

5. ПАСИВИРАНЕ С PELOX RP

Стъпка 1: Продуктът може да се нанася върху мокро изделие, което е току що изплакнато.

Стъпка 2: Напръскайте с помпа или пулверизатор от близко разстояние с мъглива струя.

Стъпка 3: След 15-25 мин. изплакнете обилно с водна струя 130-150 бар.

Стъпка 4: Пасивиращият продукт не променя по никакъв начин оптически повърхността.

Фирма PELOX GmbH е създадена през 1956 г. Специализирана е в създаването на продукти за байцване на неръждаема стомана. Седалището им се намира във Ведемарк, близо до Хановер, Германия, където са разположени производството на химикали и собствени вани за байцване чрез потапяне. Специалистите на PELOX имат дългогодишен опит в работата върху открити обекти и инсталации, като извършват поддръжка по цял свят.

Ако желаете да Ви изпратим мостра от продукт с марка PELOX или да извършим демонстрация на място, свържете се с нас на тел. 0895 955 592 или email: info@techindustrybg.com