Енергийно ефективни почистващи решения

Независимо дали става въпрос за автомобили, микробуси или камиони – в никоя друга индустрия изискванията за почистване на части и детайли не са толкова високи и разнообразни, колкото в автомобилната индустрия. От e-mobility части и батерии, двигатели и скоростни кутии, до части за инжекционни, спирачни, кормилни системи и компоненти на шасито, чистотата на повърхностите играе решаваща роля за качеството на процесите надолу по веригата и за дългосрочното и безопасно функциониране на компонентите. Тех Индустри предлага оптимално съчетани и енергийно ефективни почистващи решения, които позволяват на компаниите да отговарят на съответните спецификации за премахване на частици, филмово замърсяване и техническа чистота.

Продукти

Решения за вашата индустрия

Машини за почистване на серийни детайли

В зависимост от вида замърсяване, материала и спецификата на детайлите, Tech Industry предлага машини за работа с разтворител или с препарат на водна основа.

Deburring машини

Машини и решения за премахване на осенъци след рязане и механична обработка, постигащи отлично завършени повърхнини.

Линии за химично третиране

Автоматизирани линии за предварително третиране, галванизиране, анодиране, катафорезно покритие, фосфатиране и др.

Кошници и системи за зареждане на детайли

Избор от подходящи кошници, палети, корбове, приставки, разделители, подвески, мрежи и предпазители.

Уреди за почистване на шприц форми

Разгледайте решенията за бързо и ефективно почистване на матрици, шприц форми и инструменти.

Обезмаслители на водна основа

За ефективно измиване и обезмасляване на детайли и повърхности могат да се използват концентрати за разреждане с вода – за получаване на алкални, неутрални или кисели почистващи разтвори.

Обезмаслители на въглеводородна основа

Тех Индустри България предлага специални разтворители на въглеводородна основа за ефективно почистване и обезмасляване на детайли, замърсени с масла и греси.

Продукти за антикорозионна защита и пасивация

Предлагаме различни продукти, които създават защитен слой върху металните повърхности, с цел предпазване от атмосферни влияния.

Препарати за третиране на алуминий

Продукти и технология за устойчиво и екологично предварително третиране, анодиране, елоксация и пасивация.

КАЧЕСТВЕНИ И ПЪРВОКЛАСНИ УСЛУГИ

ПРОФЕСИОНАЛНИ УСЛУГИ ЗА НУЖДИТЕ НА ВАШАТА ИНДУСТРИЯ

УСЛУГИ

Управление на отпадъци от разтворители

Ние ще се погрижим за безопасно и екологично извозване на отпадъците от разтворители и чистители.

Инженеринг и производство

Проектиране и производство на допълнителни съоръжения, машини, оборудване и модули.

Обезмасляване на детайли

Цялостна договорна услуга за обезмасляване и почистване на детайли и компоненти.

Обучения и одити

Разнообразни обучения в сферата на индустриалното почистване и химично третиране на детайли.
FAQ

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Високите изисквания за техническа чистота могат да бъдат постигнати в машини, които комбинират в себе си повече от един метод на обезмасляване и изплакване. Идеалният вариант са инсталациите със затворена камера, в която детайлите биват потопени, изпръскани под налягане, почистени с ултразвук и изсушени както с горещ възгух, така и с вакуум.

В отделните етапи на производстото могат да се използват и тунелни линии, както и системи от последователни вани – например за междинните стъпки от монтажа и техническите изпитания, както и като предварително третиране преди боядисване или нанасяне на покритие.

Всички машини и почистващи системи, предлагани от Тех Индустри, служат за почистване, обезмасляване, предварително третиране или консервиране на детайли. Но на различните етапи от производството един метод може да бъде по-успешен от друг. За целта е нужно да се проведе разговор с нашия екип от специалисти и да се дефинират процесите преди и след почистването. От значение е също материалът на детайлите, количеството детайли на ден или на смяна, преоцесите преди и след почистване, наличието на масла и емулции в механичната обработка и др.

Детайли и компоненти се описват като „технически чисти“ тогава, когато има достатъчно ниско ниво на остатъчни частици и замърсявания на повърхността. С определението се работи най-често в сферата на автомобилостроенето, като темата е обширно описана в стандартите по VDA-19 и ISO 16232.

Предлагаме машини, които съчетават в себе си всичко необходимо като технология и механика, за да се справят с предизвикателствата на почистването в редица индустрии. Предварителните тестове, които провеждаме с детайлите на клиента, дават винаги ясна представа коква техническа чистота може да се постигне с избраната технология.

Тех Индустри България е представител за българския пазар на водещи прозводители на машини, инсталации и химически препрати за обезмасляване, почистване и третиране на детайли и повърхности. Компанията също така прави първи стъпки в разработването и производството на индивидуални решения в сферата. Нашият екип е на разположение за подробна консултация.

Електромобилността с батерии или задвижвания с горивни клетки и разработването на иновативни системи за подпомагане представят почистването на части с нови и модифицирани задачи. В резултат на това някои приложения за почистване вече се извършват по време на процеса на сглобяване. Една от причините за това са частици, които се въвеждат например от процеси на свързване или закупени части и могат да причинят функционални проблеми (напр. късо съединение). От съществено значение е частиците и нелетливите остатъци да бъдат отстранени от ултратънките материали на катодите и анодите за биполярни пластини. В допълнение, тенденцията към залепване с лепило също изисква по-висока чистота на тънък слой и частици на залепващите повърхности. По същия начин новите леки, материални и производствени решения изискват адаптирани процеси на почистване. Това важи и за компонентите в системите за безопасност, като кормилно управление, спирачки и ABS. За тези задачи Ecoclean разработва и произвежда почистващи решения, които са оптимално адаптирани към поставената задача. Те не само осигуряват необходимата чистота на частици и тънък слой, но и максимална гъвкавост и рентабилност.

Свържи се с нас

Контакти