Решения за дезинфекция с ултравиолетова светлина

Едно от най-големите предизвикателства, пред които е изправена хранително-вкусовата промишленост, е поддържането на постоянна хигиена при преработката, производството и опаковането на продукцията.

Тех Индустри България предлага решения за дезинфекция с ултравиолетова светлина на марката UVPro. Дезинфекцията с UVC-светлина в производството на храни и напитки означава 24-часова хигиена. UVC-третирането на въздуха и повърхностите унищожава бактериите и микроорганизмите там, където те се появяват, без остатъци, като по този начин гарантира постоянно качество на продукцията през целия работен ден.

Продукти

Решения за вашата индустрия

UVC модули за дезинфекция на повърхности

UVC модулите за вграждане от тази серия могат да се прилагат за дезинфекция на фолиа, тарелки, опаковки, транспотни ленти и касетки. Могат да бъдат регулирани и напасвани по разнообразен начин.

UVC модули за дезинфекция на вода

UVC модулите за потапяне и проточните реактори от серията EWR осигуряват вода с ниско съдържание на микроби и не позволяват задържане на биофилм по повърхности на водни резервоари.

UVC модули за дезинфекция на въздух

Серията UVC вентилационни модули за дезинфекция на въздух са подходящи за последващ монтаж във вече изградени производствени помещения, офиси, складове, лаборатории и кабинети.

UVC модули за стена и таван

Модулите са с въртящ се рефлектор на 360°, което позволява множество позиции – например през деня може да се насочи нагоре, като в помещението се дезинфекцира въздуха.

UVC модули за вграждане

UVC модулите за вграждане позволяват инсталиране на облъчвателите в съоръжения, опаковачни линии, охлаждащи и климатични системи, съдове и резервоари.

КАЧЕСТВЕНИ И ПЪРВОКЛАСНИ УСЛУГИ

ПРОФЕСИОНАЛНИ УСЛУГИ ЗА НУЖДИТЕ НА ВАШАТА ИНДУСТРИЯ

УСЛУГИ

Управление на отпадъци от разтворители

Ние ще се погрижим за безопасно и екологично извозване на отпадъците от разтворители и чистители.

Инженеринг и производство

Проектиране и производство на допълнителни съоръжения, машини, оборудване и модули.

Монтаж и сервиз

Сервизиране на машини и инсталации на място при клиента или в наша база в град Пловдив.
FAQ

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Методът гарантира изключително висока ефективност срещу вируси, бактерии, микроорганизми, спори, мухъл. Резултатите са лесно измерими.

Хранителните продукти не се облъчват директно с UVC-светлина. Всичко останало, което попада в непосредствен контакт с хранителния продукт, подлежи на облъчване – работни повърхности, маси, транспортни каси, лентови транспортьори, фолиа, опаковки, кофички, тарелки и др.
От 1999 г. облъчването на храните и търговията с такива храни в рамките на Европейския съюз са регламентирани с Директива 1999/2/ЕС и Директива 1999/3/ЕС на Европейския Парламент и Европейския Съвет. Въведени са правила и процедури за производство, внос и продажба на облъчени храни на територията на Европейския съюз, както и възможните изключения. До приемането на по-широк положителен списък за целия ЕС, на национално равнище могат да се дават разрешения за облъчване на определени групи храни.

Дезинфекцирането на опаковките с ултравиолетово лъчение преди тяхното пълнене с хранителен продукт не само удължава срока на годност на продукта, но и спестява значителни разходи за миене и химически препарати. Монтирането на UVpro модули във въздуховодите, охладителните системи и помещенията за складиране не само предотвратява разпространението на микроорганизми, но и улеснява почистването на съоръженията.

Клиентите, които ни се довериха

Свържи се с нас

Контакти