Ултразвукова вана за почистване на части UltraTecno - Tech Industry

Търсите компактна ултразвукова вана за почистване на части? Представяме новата ни серия

Ултразвуковото почистване е съвременна технология, която намира все по-широко приложение в сервизната дейност и при поддръжката на машини и почистване на детайли в производството. Тех Индустри е официален представител за България на UltraTecno – водещ производител на вани и уреди за ултразвуково почистване. Техните продукти се отличават с много високо качество, иновативна технология и стабилна конструкция.

Представяме ви новата серия ултразвукови вани Ultratecno, които са изключително компактни и удобни за работа.

Какво представлява ултразвуковото почистване

Почистването с ултразвук е широко разпространено в индустрията, защото позволява лесно отстраняване на упорити замърсявания от всякакви твърди повърхности. Например, метали, пластмаса и керамика. Уникалните свойства на ултразвука гарантират успешно почистване на детайли с всякаква форма, размери и техническа сложност, дори и такива с вътрешни прорези и глухи отвори. Ултразвуковото почистване е решението, когато с конвенционални методи на почистване не могат да се постигнат желаните резултати.

Какъв е принципът на ултразвуковото почистване

Пиезо електрическите преобразуватели са прикрепени към потапящите плочи на ултразвуковата вана, които са фиксирани към почистващия резервоар. Те генерират ултразвукови вълни, които предизвикват вибрации в почистващата течност с много висока скорост. Така създават процес, наречен кавитация. Милиони малки мехурчета имплодират в разтвора и проникват във всеки отвор на детайла, като за секунди премахват замърсяванията и мръсотията.

UltraTecno - Tech Industry

Оборудването на UltraTecno е с уникален дизайн и конструкция. Разработено е за постигане на изключително високи резултати и с дълъг експлоатационен живот на машините. Освен вани за ултразвуково почистване, UltraTecno произвеждат също висококачествени ултразвукови компоненти и възли за инсталиране в различни форми на индустриални инсталации за почистване и извън линията. Компанията е сертифицирана по ISO 9001:2015 от Bureau Veritas.

С какво се характеризират новите компактни модели ултразвукови вани

Както и останалите модели ултразвукови вани, така и новите три модела от Bench-серията, са снабдени с висококачествени ултразвукови преобразуватели и генератор. Резервоарът им е от неръждаема стомана AISI 304 с дренаж и са с вградени премиум нагревателни елементи. Притежават цифров дисплей за по-лесно дигитално управление и таймер от 30 мин. Снабдени са с капак за ръчно затваряне на ваната при работа и кошница от неръждаема стомана за поставяне на детайлите.

Новите ултразвукови вани са с компактен и атрактивен дизайн. Имат система за отвеждане на газовете за по-добра кавитация и ефективно почистване. Снабдени са също със страничен клапан за изход на вода.

Ултразвукова вана за почистване на части UltraTecno - Tech Industry

Капацитетът на ваните е съответно 6.5, 15 или 30 литра. Нагряват от 0°C до 80°C. Работят с ултразвукова честота от 40 kHz, като силата на ултразвука може да се контролира. Мощността на най-малката вана е 200 W, а на най-голямата – 500 W.

Най-малката вана е с външни размери от 375x200x275 мм и вътрешен размер на резервоара 300x150x50 мм. Най-голямата е с външни размери от 585x327x333 мм и вътрешен размер на резервоара от 500x300x200 мм.

Къде конкретно намират приложение компактните ултразвукови вани

Новите модели Ultratecno почистват широк спектър от замърсявания. Например: прах, масла, масло за щамповане, пръстови отпечатъци, фини частици, полиращи материали, смола, ръжда, остатъци от храна и др.

Приложение намират в множество индустрии като:

  • Саниране и дезинфекция
  • Поддръжка и почистване на инструменти
  • Оборудване за лабораторни изследвания
  • Електрически и електронни части и устройства
  • Прецизно производство и ремонт на машини
  • Оптични устройства
  • Хардуер и машинни части
  • Медицински инструменти
  • Автомобилни части

Имате нужда от такава ултразвукова вана

Вече повече от 50 години Ultratecno успешно разработва и произвежда ултразвукови почистващи системи. Качеството на техните машини е гарантирано, а ние, от Тех Индустри, сме техен официален представител за България.

Свържете се с нашия екип, за да отговорим на вашите въпроси и да доставим ваната, от която се нуждаете:

Телефон: 032 / 34 25 55
Имейл: sales@techindustrybg.com
На място в офис: гр. Пловдив, бул. Марица 154

UltraTecno - Tech Industry