Модули за UVC дезинфекция всяко производство

С кои модули за UVC дезинфекция всяко производство може да осигури безопасна и защитена среда за работа

През последните месеци безопасната работна среда стана тема номер едно в почти всяка индустрия. Логичното решение за много компании от сферата на услугите в този момент беше да преминат на home office, за да ограничат физическия контакт между служителите. Дезинфекцията се оказа обаче ключова в производствения бранш поради невъзможността за такъв вид реорганизация на работния процес. Поради тази причина все повече производства търсят решения за UVC дезинфекция с цел осигуряване на безопасна работна среда на своите служителите при непрекъснат цикъл на производство, както и за поддържане на високи стандарти на качество и чистота на продукцията.

UVpro лампите за UVC дезинфекция унищожават 99% от познатите вируси и бактерии във въздух, вода и различни повърхности

Модулите на UVpro се произвеждат в Германия, а официален представител за българския пазар вече над пет години е Тех Индустри. През последните месеци екипът на Тех Индустри достави и инсталира UVC модули в няколко десетки производства и български компании от различни браншове.

UVC дезинфекцията е сред най-ефективните методи за елиминиране на вируси и бактерии, защото интензивното UVC лъчение, най-силно в спектралния диапазон от 254 Nm, променя ДНК-то на микроорганизмите, прекъсва клетъчното деление и предотвратява тяхната способност да се размножават. UVC технологиите съществуват вече над 80 години, но едва през последните десетина настъпи техният иновационен възход.

Едно от най-ценните предимства на UVC дезинфекцията е, че действа ефективно срещу различни вируси без да се образува резистентност на бактериите и едновременно с това е ефективна на места, където химия вече не действа или не може да се приложи такава. Още предимства на модулите UVpro са:

  • Над 12 000 часа живот на лампите при непрекъсната работа;
  • Хигиена 24/7;
  • Ниски разходи за електроенергия;
  • Корпус, изработен от неръждаема стомана с монтажни отвори с електроника съгласно IP68 и защита с тефлоново фолио съгласно IFS и HACCP стандарт.

Вентилационните модули UVpro гарантират до 99% пречистен въздух от наличие на вируси, бактерии, плесени спори и други микроорганизми

Ако търсите решение за UVC дезинфекция на въздух, отговорът са вентилационните модули от серия V. Те засмукват въздуха и го облъчват ефективно. Монтират се лесно, а затвореният им корпус гарантира безопасна и дезинфекцирана среда, без риск за работещите в помещенията.

За офиси, конферентни зали, чакални и по-малки складови помещения подходящо решение е вентилационният модул UVpro V50. Хигиеничният му дизайн от неръждаема стомана, без външни кабели и конструктивни елементи, предотвратява образуването на натрупвания от бактерии и микроорганизми. Проектиран е за работа при температури от -10°C и + 50°C и дезинфекцира до 50 m³ въздух на час със средна доза на лъчение около 5 mJ / cm².

За по-големи помещения, шоурум или столова, по-подходящ избор е UVpro V300, който може да дезинфекцира до 300 m³ въздух със средна доза на лъчение над 12 mJ/cm². Модулът работи отлично дори във влажна среда.

UVpro V300

За индустриални помещения, производствени халета и големи open office пространства най-подходящото решение е вентилационният модел UVpro V500. Със своята изчистена и високоефективна конструкция, той е идеалният дезинфекциращ модул в средния ценови сегмент. Един единствен уред има капацитета да дезинфекцира до 500 m³ въздух със средна доза на лъчение над 16 mJ/cm². Освен че се монтира лесно и може да работи във влажни помещения с температура от -10°C до +50°C, притежава следните предимства:

  • Широко приложение: в производствени и складови помещения, хладилни камери и други
  • Специална решетка, която гарантира сигурност за служителите, като не пропуска UVC светлината
  • Високо разпределение на UVC-дозите чрез оптимална техника на завихряне
  • Две вентилационни нива
  • Лесен за разглобяване и почистване

UVpro V500

Модули UVpro за дезинфекция на фолио, опаковки и транспортни ленти

Дезинфекцията на повърхности е съществен фактор за постигане на постоянно високо качество на продукцията – особено в ХВП това е неизменна стъпка от производствения процес. Модулите UVpro BFM и UVpro BD се инсталират на транспортни каси, линии за транжиране, върху лентови транспортьори, охладителни кули и други. Действат целенасочено, като дезинфекцират различни видове опаковки преди тяхното затваряне или пълнене на хранителния продукт. Приложими са при дезинфекцията на кофички и пластмасови купички, фолиращи и бутилиращи линии, пластмасови и коркови капачки и много др.

UVpro BFM

Дезинфекцията на процесна вода също не бива да остава на заден план

UVPro модулите за дезинфекция на вода позволяват проектиране на индивидуални решения. Модулът EWR, например, включва проводими водни реактори с широк спектър на действие и ефективност. Обхваща разнообразни размери и мощности, като при избора трябва да се вземат предвид фактори като: пренос на водата, температура, наличие на добавки, дебит, форма и обем на водния резервоар.

Модулите могат да бъдат монтирани в: охладителни кули, спрей-охлаждащи системи, водни резервоари, циркулираща вода и други.

Модул UVpro EWR

Свържете се с Тех Индустри за допълнителна информация относно модулите за UVC дезинфекция

Освен UVC лампите Тех Индустри предлага също необходимата електроника, модули за наблюдение, измерване и валидиране, както и възможност за проектиране и монтаж на персонализирани решения според клиентските изисквания. През изминалите месеци екипът на компанията е доставил и инсталирал модули за UVC дезинфекция в производствени халета, въздуховоди, вентилационни и климатични инсталации, транспортни ленти, хладилни складове и офис помещения в едни от най-големите производствени компании в България. Част от производствата, които им се доверяват, са: Бор-Чвор, Боровец, LB Bulgaricum, Мероне, Фикосота Фууд, Дестан, СКФ Берингс, Лукойл Нефтохим и други.

За въпроси и допълнителна информация:

Телефон: 032 / 34 25 55
Имейл: sales@techindustrybg.com
На място в офис: гр. Пловдив, бул. Марица 154