Инсталация за почистване на детайли EcoCvelox

Инсталацията за почистване на детайли EcoCvelox спечели златно отличие на конкурс за иновации в Германия

Всяка година Германския съвет за дизайн (German Design Council) провежда конкурс по иновации, за да отличи новите технологии и решения, които се отличават с ориентираност към клиента и висока добавена стойност. Техните награди са нарицателно за иновациите, които оформят бъдещето.

Горди сме да споделим, че Ecoclean инсталацията за почистване на детайли EcoCvelox спечели златно отличие в категория Машини и Инженеринг.

Сред решаващите критерии при избора на победител бяха: степен на иновативност, техническо качество и функционалност на системата, ползи за потребителя, съотношение цена : ефективност.

EcoCvelox спечели журито, защото е интелигентно цялостно решение за постигане на най-високите изисквания за техническа чистота на детайлите. Нейната интелигентна и модулна система позволява лесно модифициране спрямо индивидуалните изисквания на всеки клиент.

След пускането си на пазара през 2019 г. инсталацията EcoCvelox се доказа като ефективна инсталация за почистване под високо наляга с възможност за подсушаване на детайлите. Досега процесите на подсушаване и измиване обикновено изискваха две отделни машини, но сега Ecoclean EcoCvelox комбинира тези две стъпки в една. Тази иновация стана реалност в резултат на непрекъснато нарастващите изисквания на производителите за постигане на техническа чистота на детайлите чрез експертно обезмасляване, почистване и подсушаване.

Новата иновативна технология на Ecoclean оптимизира производствените разходи чрез: редуцирано време за почистване, намален брой прекъсвания по време на работа, удължен живот на инсталацията.

EcoCvelox спечели златно отличие, благодарение и на следните си иновативни функционалности:

  • Премахване на осенъци, почистване и сушене в една стъпка;
  • Компактна конструкция, комбинирана с линейна транспортна система с голяма динамика;
  • Индивидуално конфигурируеми модули с възможност за надграждане в зависимост от процеса;
  • Експертно почистване на машинни детайли с размери до 200 х 200 х 200 мм;
  • Възможност за почистване на компоненти чрез инжекционно измиване, пръскане, целенасочено изплакване и ултразвук;
  • Цикли от само 15 секунди;
  • Сушене на компонентите с високоскоростно продухване и/или вакуум;
  • Интегриран интуитивен CAD/CAM интерфейс;
  • Лесна употреба с възможност за ръчно или автоматизирано зареждане;
  • Едностранно или противоположно товарене и разтоварване.

Почистваща инсталация EcoCVelox

Инициирана и организирана от Германския съвет за дизайн, Германската награда за иновации е основана през 1953 г. от Германското федерално правителство и е спонсорирана от Федерацията на германските индустрии. През 2020 г. наградата се връчва за трети път, а победителите се избират от първокласно жури, в което взимат участие известни физици, патентни консултанти, инженери, учени и други професионалисти.

Имате нужда от почистваща инсталация за вашето производство

Тех Индустри е официален представител за България на Ecoclean, като предлагаме доставка и пускане в експлоатация на всички техни миещи системи. Доставяме подходящата почистваща химия и извозваме обратно отработения обезмаслител.

Широкото портфолио от инсталации на Ecoclean обхваща системи за всички почистващи агенти. По отношение на размери, технологичен процес, пречистване на препарата и изсушаване, инсталациите могат да бъдат адаптирани спрямо конкретните изисквания за чистота, производителност и геометрия на компонентите.

Свържете се с нашия екип за допълнителна информация и въпроси:
Телефон: 032 / 34 25 55
Имейл: sales@techindustrybg.com
На място в офис: гр. Пловдив, бул. Марица 154