IBS уред за почистване на части

IBS-система за обезмасляване на повърхности и части в сервиза

Ежедневното почистването на части в сервиза е ежедневно предизвикателство. Ето защо професионалното оборудване и използването на качествени обезмаслители има огромно значение за процеса и качеството на работа.

Вече повече от 50 години немската фирма IBS Scherer GmbH произвежда екологичносъобразни, цялостни решения за премахване на стари смазки, греси и масла от различни детайли и повърхности.

Един от най-познатите на българския пазар продукти е IBS-системата, състояща се от уред за почистване и специална почистваща течност на въглеводородна основа. Добре познатите „сини маси за миене с варел“ са незаменима част от сервизното оборудване и са инсталирани вече в над 600 водещи сервиза, работилници и производства в цялата страна.

Лесен и убедителен принцип на работа

Всички IBS-уреди имат удобна и ергономична работна повърхност. Подходящи са както за почистване на дребни части, така и за едрогабаритни детайли. В зависимост от модела, товароносимостта може да достигне до 500 кг.

Под работната повърхност на уреда се поставя варел с обезмаслител, който в зависимост от модела може да бъде със съдържание 200 литра или 50 литра. Във варела се поставя самовсмукателната IBS-помпа,IBS уред за почистване на части която е „сърцето“ на IBS-системата. С натискане на крачния педал помпата провежда обезмаслител, който преминава през накрайника с четката, и омаслените детайлите биват лесно почистени. За целта помпата засмуква от горната 1/3 на варела, като провежда винаги точното количество обезмаслител без да се образува налягане и без да се създава излишен разход.

Замърсената течност се връща във варела и се утаява на неговото дъно. Обикновено варелът се сменя на всеки 12 месеца. Обезмаслителят няма срок на годност. Не замръзва. Работи на стайна температура и без нужда от загряване.

Именно продължителната работа в затворен цикъл е това, което убеждава сервизните инженери и механиците да оборудват своите сервизи именно с IBS-система. Уредите консумират минимално количество електроенергия и освен варел със специална почистваща течност няма други разходи за консумативи или поддръжка.

Друго убедително предимство е, че при смяна на варела с почистваща течност, екипът на Тех Индустри България извозва отработения обезмаслител като отпадък. Така се гарантира, че в околната среда не попадат вредни химически вещества, а клиентът, от своя страна, управлява законосъобразно своите отпадъци.

Обезмаслителят, който наистина чисти

IBS-специалните почистващи течности са на основата на въглеводород, което ги прави особено ефективни при замърсявания от сходен произход. Почистват безпроблемно дори и много груби замърсявания от масла, смазки, греси, смоли, вакси, и др. Съвместимостта с IBS уред за почистване на частиразлични метали и други материали е изключително добра. Не съдържат вода и съответно не причиняват корозия. Не вредят на уплътнения или други чувствителни повърхности. Най-предпочтаната течност за серзвизна дейност е IBSPurgasol – обикновено при ремонт на турбо-компресори, цилиндрови глави, скоростни кутии и др.

Освен че са поносими от кожата на ръцете, обезмаслителите са неароматизирани и това ги прави подходящи за работа дори и в тесни помещения. Безопасността на работното място е потвърдена и чрез редица сертификати за качество.

С IBS-системните решения получавате продукти от водещ производител на уреди и специални почистващи препарати “Made in Germany”. Подходящи са при извършване на всички ремонтни дейности, които предлага един сервиз, както и дейности по поддръжка. С IBS продуктите работите лесно, чисто и професионално. Завършвате ремонта по-бързо и качествено с незаменимите продукти на една доказала се във времето немска марка – IBS Scherer GmbH.