Индустриалното почистване на части с ултразвуковите вани UltraTecno

До 80% по-ниски разходи за труд при индустриалното почистване на части с ултразвуковите вани UltraTecno

Ако работите в производството или поддръжката на автомобилни части, то знаете, че тяхното почистване може да е истинско предизвикателство. Когато се налага премахване на замърсявания и отлагания при детайли със сложна геометрия, е изключително трудно да постигнем желания резултат.

Когато ръчното почистване не е достатъчно добро решение, на преден план излизат ултразвуковите технологии.

Тех Индустри е официален представител за България на UltraTecno – водещ производител и доставчик на интелигентни, безопасни и рентабилни решения за почистване при взискателни приложения.

Ултразвуковите почистващи машини UltraTecno са уникални със своя дизайн и конструкция. Продуктите им се отличават с много високо качество и капацитет и намират широко приложение в производствени и сервизни дейности. Разработени са така, че да гарантират висока производителност и дълъг експлоатационен живот на машините. Вече над 50 години UltraTecno успешно се развиват в проектирането, производството и дистрибуцията на промишлени ултразвукови почистващи машини.

Технологията на UltraTecno използва уникални дигитални генератори със синхронизатори и преобразуватели, които осигуряват изключително ефективната кавитация. Те създават явлението микропочистване чрез кавитация, което е гаранция за постигане на максимално добри резултати, дори и при най-трудните задачи в индустриалното почистване.

В кои индустрии намират приложение ултразвуковите инсталации на UltraTecno

Ултразвуковите инсталации на UltraTecno намират приложение най-вече при почистването на автомобилни части. Например, двигатели, EGR (клапани за рециркулация на отработени газове), компресори за климатици, хидравлични помпи др.

Техни инсталации се използват също при производство на пластмасови и каучукови изделия, за премахване на боя, в металообработката, дървообработването, минната промишленост и др. Благодарение на своите отлични резултати и качествени иновативни технологии, UltraTecno са водещ доставчик на ултразвукови вани в индустрии като:

 • Енергийни и когенерационни инсталации
 • Автомобилна, авиационна и железопътна промишленост
 • Автомобилни услуги и поддръжка на кораби
 • Ремонтни работилници
 • Хранително-вкусовата промишленост
 • Поддръжка на матрици и шприц форми

Предимства на ултразвуковите вани за индустриално почистване UltraTecno:

Ултразвуковите вани на UltraTecno притежават редица предимства. Ето най-важните от тях:

 1. ОТЛИЧНО КАЧЕСТВО на почистване и винаги ПОСТОЯННИ РЕЗУЛТАТИ;
 2. ПОЧИСТВАНЕ НА ЧАСТИ СЪС СЛОЖНА ГЕОМЕТРИЯ – постигане на максимално добри резултати, тъй като ултразвуковото почистване достига дори и най-труднодостъпните места като прорези и кухини;
 3. НЕАБРАЗИВЕН МЕТОД на почистване, който щади чувствителните повърхности;
 4. ЗДРАВА КОНСТРУКЦИЯ на всички инсталации UltraTecno – употреба на дебела неръждаема стомана (до 55% по-дебела от конкурентни компании в бранша) и надеждни части за най-дълъг живот на машините при екстремни условия;
 5. НАМАЛЕНИ РАЗХОДИ с до 80% по-малко вложения за труд и до 6 пъти по-малко разходи за почистващи препарати и вода;
 6. ЕКОСЪОБРАЗНИ и отличаващи се с ниско потребление на вода и електроенергия;
 7. Високи стандарти на БЕЗОПАСНОСТ НА ТРУДА, без директен контакт на операторите с почистващата химия;
 8. Интуитивен сензорен дисплей и ЛЕСНО УПРАВЛЕНИЕ;
 9. НИСКИ НИВА НА ШУМ 78 dB(A), съгласно уникалната патентована ARF технология.

Кои са най-търсените модели ултразвукови вани UltraTecno:

Ултразвуковите вани серия ACM са оптималното решение за премахване на нагари от масло и въглероден прах от цилиндрови глави, бутала, блокове на двигателя, колектори, EGR клапани, турбокомпресори, DPF филтри, редуктори / преобразуватели и др.

С капацитет от 100 л. до 3000 л., серията ACM може да покрие нуждите на малки, средни и големи предприятия. ACM моделите включват пневматична или хидравлична повдигаща платформа за части (до 2 т) по време на почистване. Това съществено увеличава ефективността на почистване, особено при тежки приложения или сложни компоненти. Ексклузивната и патентована ARF-технология допринася за мощно почистване, запазвайки нивата на шум под 78dB (A). Дигитални и синхронизирани ултразвукови генератори 28 или 40 kHz осигуряват безупречно почистване, избягвайки поглъщане на вълните между компонентите. В сравнение със стандартните 40kHz ултразвукови почистващи машини, Ultratecno-технологията осигурява 28KHz кавитация, която позволява употреба при heavy duty приложения – премахване на нагари, боя и др.

Функциите на линията UltraTecno Green Label, от друга страна, осигуряват до 45% намаляване на текущите разходи (електроенергия и почистващи препарати) в сравнение със стандартни ултразвукови почистващи машини. Това може да спести до 120 000 евро за почистващ препарат в 1000-литров резервоар през целия му живот (20 години!).

Когато ваните на UltraTecno се използват заедно с почистващи продукти на компанията, това осигурява отлични крайни резултати и дълъг живот на инсталацията дори при работни температури до 90°C. Формулите на водна основа са адаптирани съгласно всички изисквания за безопасност и опазване на околната среда.

Изтеглете каталога и научете повече за ултразвуковите вани UltraTecno

Може да разгледате нашия подробен КАТАЛОГ и да научите повече за различните модели ултразвукови вани UltraTecno, техните характеристики и приложения.

Свържете се с екипа на Тех Индустри, за да доставим вашата ултразвукова вана UltraTecno

Тех Индустри е официален представител за българския пазар на UltraTecno, водещия производител на вани и уреди за ултразвуково почистване. Продуктите се отличават с много високо качество и капацитет и намират широко приложение в индустрията и в сервизната дейност.  

Ние сме инженерно-търговска фирма, специализирана в доставката на машини, оборудване и техническа химия за третиране на повърхности, обезмасляване на детайли, поддръжка и дезинфекция.

Свържете се с нашия екип за допълнителна информация и въпроси:

Телефон: 032 / 34 25 55
Имейл: sales@techindustrybg.com

На място в офис: гр. Пловдив, бул. Марица 154