Специална разработка за UVC-дезинфекция на въздух в асансьори

С разпространието на Covid – 19 осигуряването на безопасна и свободна от вируси среда, се превърна в основна тема за обществото и бизнеса. Дори и спазвайки предписанията на държавните органи и ограничавайки физическите контакти до минимум, все пак има пространства и ситуации, при които това не винаги е възможно. Асансьорите са сред местата, които могат да се превърнат в огнище за развитие на вируси и бактерии поради тясното пространство, постоянния поток от хора и невъзможността за социална дистанция.

Непрекъснатото използване на химични препарати за дезинфекция не винаги е рентабилно или препоръчително. Като надеждно и ефикасно решение за такива ситуации от години се използва UVC-светлина. UVC дезинфекцията е един от най-ефективните методи за елиминиране на вируси, бактерии, плесени и спори в производства, клиники, складове и общи помещения. Тех Индустри България доставя от 5 години на българския пазар решения за UVC- дезинфекция, а през последните месеци работим в сътрудничество с Пролифт и заедно представяме на българския пазар вентилационен модул Pro Tech Air, който е специално конструиран за непрекъсната работа при присъствие на хора в асансьори и кабини.

В Тех Индустри разработваме от години индивидуални решения за UVC – дезинфекция, най-вече за водещите производители в ХВП. Конструирането и производството на UVC- модула за асансьори Pro Tech Air е резултат от нашия дългогодишен опит и желанието ни да предложим на българския пазар ефикасно и иновативно решение за UVC-дезинфекция със специфично приложение.

През изминалите месеци екипът ни достави и инсталира модули за UVC дезинфекция в производствени халета, въздуховоди, вентилационни и климатични инсталации, транспортни ленти, хладилни складове и офис помещения в едни от най-големите производствени компании в България.

Вентилационният UVC-модул Pro Tech Air е изработен изцяло от неръждаема стомана, което оказва пряко влияние върху устойчивостта, като същевременно предотвратява образуването на т. нар. гнезда от бактерии, плесени и др. Затворената конструкция на модула осигурява безопасна експлоатация и предотвратява прякото облъчване с UVC-лъчи. Вложените лампи и електроника са от утвърден немски производител UVPro, с който Тех Индустри си партнира от години. Конструкционните и технически предимства на серията UVPro са плод на дългогодишен опит и разработки. Корпусът е изработен от неръждаема стомана с монтажни отвори, с електроника съгласно IP68 и с тефлонова защита съгласно IFS и HACCP стандарт.

Лампите имат над 12.000 ч. очакван живот при непрекъсната работа, с ниски разходи за електроенергия. За разлика от масовите бактерицидни лампи, ние използваме технология без озон. Това е важно за присъствието на хора при непрекъснат режим на работа на модулите. Повечето продукти на пазара, особено тези в ниския ценови клас, губят интензитета си бързо. Въпреки, че светят, те не облъчват на нужната дължина. Нашият екип разполага с модули за замерване и наблюдение, като по този начин гарантираме функционалността на оборудването.

Повече за UVC-технологията може да научите  от безплатния уебинар, който организирахме през 2020 г.

Още информация за вентилационен модул Pro Tech Air, както и подробна техническа информация са достъпни на този линк.

Екипът ни е на разположение за въпроси и запитвания на телефон: 032 / 34 25 55, имейл: sales@techindustrybg.com, както и чрез формата за контакт тук.