logo-Pelox-200px.jpg
Pelox-P-AL-200x200.jpg

Продуктова информация

 

Изтеглете от тук:

Продуктова Информация - Технически лист

MSDS - Информационен лист за безопасност

druckspruehflasche.jpeg

Pelox P-AL байц за алуминий

Описание:

Pelox P-AL е високоефективен продукт за байцване на алуминиеви повърхности. Няма мирис и отстранява безпроблемно оксиди, оцветявания и втрърдявания. Pelox P-AL е подходящ и за други леки метали, например мед. След байцването повърхността се изсветлява оптически, изглежда равномерна и еднородна.

Подготовка и дозиране

Pelox P-AL може да се нанася чрез пръскане или потапяне. Повърхността трябва да е чиста, суха и обезмаслена.  1кг от продукта е достатъчен за третирането на 6-8 кв.м. площ. В зависимост от легирането на метала е възможно разреждане с вода в съотношение 1:1 до 1:3. Времето за взаимодействие е между 5 и 20 мин, като процесът трябва да се наблюдава непрекъснато. Изплаква се обилно със струя под налягане (130-150 bar), по възможност с обезсолена или дейонизирана вода.

Препоръка

При употреба върху цветни метали се препоръчва да се направят няколко проби, за да се определи оптималното време за реакция, както и най-доброто съотношение за разреждане. По време на разреждането добавяйте водата към продукта и дръжте винаги чиста вода наблизо за изплакване, в случай на инцидент. Носете киселино-устойчиви лични предпазни средства.

Внимание: По време на работа се носи киселинно устойчиво работно облекло – гащеризон, ръкавици и ботуши. Продуктът може да причини тежки изгаряни и  сериозни  увреждания на дихателните пътища. Продуктът не се съхранява близо до източници на топлина.

Важно: Отпадната вода се неутрализира, преди попадане в канализацията. Да се съблюдават законовите изисквания.

© 2021 Tech Industry Bulgaria EOOD. All rights reserved.

Bulgarian (BG)

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd