Химично байцване и пасивиране на неръждаема стомана

За да бъде неръждаемата стомана наистинанеръждаема

Почистване и поддръжка

Специално за неръждаема стомана

Байцване и пасивиране

Заварки и цели изделия

Техника и предпазни средства

За прецизна и безопасна работа

Пълно техническо обслужване

Байцване на място или обучения на персонала

Перфектни и устойчиви неръждаеми повърхности

След като дадено изделие е произведено, неговата повърхност е изключително чувствителна на външни влияния. Проблеми с ръжда, оксидация и петна се появяват основно на местата на заваряване, огъване или рязане. Постигнете чисти и устойчиви на корозия повърхности с продуктите на PELOX.

Продуктова гама

Разгледайте продуктите и приложенията

Pelox

Почистване и подготовка на повърхността

Преди всяка химическа обработка се препоръчва старателно почистване на повърхностите - например с Pelox FR-D. А в специфични случаи се налага само финално почистване или решение на специфичен проблем. Разгледайте гамата от почистващи продукти за неръждаема стомана. 

Почистване и подготовка на повърхности от неръждаема стомана

Байцпасти за заваръчни шевове

Заваръчните шевове изискват специално внимание. Използвайте байцпастите на PELOX, за да обработите прецизно и внимателно шевове, трудно достъпни места и локални центрове на корозия. 

Байцпаста Баицгел

Байц за пръскане или за потапяне във вани

Можете да обработите цели изделия чрез пръскане върху цялото изделие с Pelox SP-K 3000 или потапяне в вана с разтвор на Pelox T100. И в двата случая продуктите допринасят за отлични и равномерни резултати. 
Байцване - Pelox

Продукт за пасивиране

Финална обработка с пасивиращ продукт допринася за бързо изграждане на защитен пасивен слой върху стоманата, което я прави изключително устойчива на вредни влияния и корозия. Вижте повече за употребата на Pelox RP.
Pelox, Пасивиране, пасивация

Техника за пръскане

Професионалните резултати се постигат с подходящата техника за нанасяне на продуктите. Помпите, които сме селектирали, са изпитани и утвърдени в ежедневната практика. Те са киселино-устойчиви и имат идеалната струя и налягане на пръскане. Поръчайте подходящия за вас модел, за да работите ефективно и с икономичен разход на препарат. 
помпи, четки, техника

Лични предпазни средства

Продуктите за обработка на неръждаема стомана са силно агресивни и изискват работа с повишено внимание. Задължително се носи киселино-устойчиво работно облекло, ръкавици, ботуши, маска и очила. Уверете се, че сте запознати с инструкциите за безопасност. 
ЛПС, лично предпазно облекло, лични предпазни средства

Пример от практиката

Стъпка 1

1
Подгответе изделието за байцване - например с Pelox FR-D 50

Уверете се че носите предпазно работно облекло. Нанесете с помпа или пулверизатор равномерно по цялата площ, пръскайте с мъглива струя около 4-5 bar. След 15-25 мин отмийте със струя под налягане  - 150 bar, със студена дейонизирана или обезсолена вода. Подсушете с технически кърпи или сгъстен въздух, преди байцване.

Стъпка 2

2

Нанесете байц под формата на спрей -например с Pelox SP-K 3000

Работете с предпазно облекло и респираторна маска. Уверете се, че повърхността е суха. Напръскайте с мъглива струя около 4-5 bar. Цветния индикатор ще ви помогне да следите за равномерното нанасяне. Наблюдавайте процеса и спазвайте строго техническите указания. Изплакнете обилно под налягане 150 bar.

Стъпка 3

3

Пасивирайте с Pelox RP

Напръскайте равномерно цялото изделие непосредствено след изплакването на байца. Изчакайте предписаното време и изплакнете обилно под налягане 150 bar.

Pelox - баицване и пасивиране на неръждаема стомана

Често задавани въпроси

Какво е байцване на неръждаема стомана?

Байцването на изделия от неръждаема стомана е химически процес, при който се отстраняват следи от заварки и обработка с помощта на подходящи препарати. По този начин стоманата изгражда равномерен пасивен слой на повърхността и става „неръждаема“.

Мостри или демонстрация на място!

С удоволствие ще Ви изпратим мостри или ще Ви посетим на място

Кажете СБОГОМ на корозията

За Pelox GmbH

Създадена през 1956 година, фирма PELOX GmbH специализира в продуктите за байцване на неръждаема стомана. Седалището на фирмата е във Ведемарк, близо до Хановер, Германия, където са разположени тяхното производство за химикали, както и собствени вани за байцване чрез потапяне. Специалистите на PELOX имат дългогодишен опит в работата върху открити обекти и инсталации, като извършват поддръжка по цял свят. 
Pelox - химия за неръждаема стомана

Свържете се с нас

Тех Индустри България ЕООД

Пловдив 4000, бул. Марица 154

Тел: +359 895 955 592

Email: info@techindustrybg.com

© 2021 Tech Industry Bulgaria EOOD. All rights reserved.

Bulgarian (BG)

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd